novo
gavranovo srce

GAVRANOVO SRCE

Dejvid Gemel
"Gavranovo srce" Dejvida Gemela vodi nas 800 godina unapred, otkako su rigantski kralj Konavar i njegov nezakonit sin potukli vojsku kod Kamena. Ipak, zlo koje će tek biti oslobođeno predstavlja veliku prepreku i najavljuje propast dvojice ljudi.

Prošlo je osamsto godina otkako su rigantski kralj Konavar i njegov nezakoniti sin Bejn potukli vojsku Kamena.Riganti su ipak izgubili slobodu, za koju su toliki junaci dali živote pokušavajući da je očuvaju. Živeći pod jarmom Varleza, njihova kultura i ponos potpuno su uništeni.
Samo je jedna žena ostala verna drevnim običajima – Suđaja iz šume Drveta želja – i samo ona zna pravo lice zla koje će uskoro biti oslobođeno. Uspeh njenih pokušaja da predupredi katastrofu zavisi od dvojice ljudi: gorostasnog ratnika progonjenog neuspehom da spase svog najboljeg prijatelja i mladića čiji će dar za ubijanje privući pažnju i bes brutalnih osvajača. Jedan će stasati u Gavranovo Srce, odmetnika čiji će podvizi inspirisati Rigante. Drugi će iskovati novu legendu koja će potpaliti vatre pobune.Za konačnu pobedu, međutim, biće im neophodan još neko. Neko ko potiče od loze samog Konavara i ko će morati da prevaziđe generacijske strahove i mržnje kako bi ispunio svoju sudbinu. U pitanju je sin najvećeg rigantskog neprijatelja. „Karakterizacija, koja je inače autorova najveća snaga, ovde je potpuno briljantna. Gemel je postavio visokstandard za sve pisce epske fantastike.“ – Time out„Gavranovo Srce oduševljava izvrsnom pričom o izuzetnim junacima i pokvarenim zlikovcima...“ – Starlog

Pošalji