galerija laži

GALERIJA LAŽI

Amanda Kvik
Amanda Kvik nam u svom novom romanu, Galerija laži, predstavlja triler sa ljubavnim zapletom koji se ne ispuštaju iz ruku dok se ne pročita i poslednja stranica. Glavna junakinja Vivijan, umetnički fotograf, dobija sve više poziva da fotografiše užasna mesta zločina. Iako joj trenutni posao ne pričinjava zadovoljstvo već samo plaća račune, ona ipak primećuje jezive sličnosti sa ubistvima prethodnih žrtava, detalje koje samo vešto oko fotografa može da primeti – detalje zbog kojih će i sama postati meta ubice.

Dobro došli u Plamenu uvalu u Kaliforniji, gde se ispod glamuroznog holivudskog sjaja krije beskrupulozni ubica.
Vivijan Brazijer nikada nije ni pomislila da život umetničkog fotografa podrazumeva pozive usred noći, da bi fotografisala užasna mesta zločina. Iako nije tako zamišljala svoju karijeru, zna da joj trenutni posao plaća račune. Nakon što je snimala na mestu ubistva slavne glumice, poslednje žrtve ubice kojem je štampa dala nadimak Ubica bodežom, Vivijan primećuje jezive sličnosti sa ubistvima prethodnih žrtava, detalje koje samo vešto oko fotografa može da primeti – detalje zbog kojih će i sama postati meta ubice.
Nik Sandridž je oduvek mogao da vidi stvari koje drugi ljudi nisu, progonjen uznemirujućim snovima i vizijama. Njegov talenat, ili kako on to zove, njegovo prokletstvo, zajedno sa njegovom mračnom prošlošću, učinili su ga povučenim ali i briljantnim istražiteljem, savršenim da čuva Vivijan. Njih dvoje će otkriti da je Ubica bodežom povezan sa najplemenitijom holivudskom elitom: moraće da zagaze u nemilosrdni svet lažnog sjaja i obmana kako bi otkrili ubicu kojeg ništa neće sprečiti da i njih doda u svoju galeriju ubistava.

Pošalji