fairy tales the first seven

FAIRY TALES: THE FIRST SEVEN

Uroš Petrović
Nova knjiga Uroša Petrovića je tu! Sjajno izdane na engleskom jeziku, super bajke i trikovi kako poboljšati koncentraciju, podstaći maštu i unaprediti jezičke veštine.

„Ako želite da vaša deca budu inteligentna, čitajte im bajke. Ako želite da budu još inteligentnija, čitajte im još bajki!“ – Albert Ajnštajn

Čitanje bajki unapređuje koncentraciju i pamćenje, podstiče razvoj uma, mašte i kritičkog razmišljanja, uspostavlja empatiju i samosvest, razvija jezičke veštine, a sve to se značajno odražava na postignuća u školovanju i životu. U vreme kad je obrazovanje bilo usmeno i u okviru uže zajednice bajke su i nastajale baš iz tih razloga. One su oduvek bile neizostavni deo dečjeg obrazovanja i odrastanja, a svako novo vreme donosilo je nove bajke.

Sada je vreme da se upoznate sa prvih sedam Bajki Uroša Petrovića.Aleksandar Zolotić: „Kad sam radio ilustracije za Diznijevu knjigu, nije bilo ni blizu ovako zahtevno! Kad misliš da ću stići da ti ilustrujem sve ovo?“Uroš Petrović: „Završi ilustracije kad god hoćeš, al da grmi!“Aleksandar Zolotić, u sebi: „Grmi tebi u glavi...“I bio je u pravu.Proverite i sami!

Pošalji