fabrika lutaka
rasprodato

FABRIKA LUTAKA

Elizabet Maknil
Roman FABRIKA LUTAKA Elizebet Maknili vodi nas u daleku 1850. godinu , u London, u vreme Velike izložbe u Hajd parku. Iz mnoštva šarenolikih i zastrašujućih likova, izdvajaju se Ajsris, lepa devojka koja je u veliki grad došla da bi učila slikanje i Sajlas, čudak, čiji je hobi prepariranje životinja. Šta se krije iza bezazlenog naziva romana FABRIKA LUTAKA? Da ki je to priča o ljubavi ili o izopačenosti?

Britka, zastrašujuća, zanosno opčinjavajuća priča o ljubavi, umetnosti i izopačenosti čoveka čija se mračna opsesija nadvila nad sudbinom devojke koja teži ka tome da postane slikar.
London, 1850. godine. Ceo grad je zanesen prerafaelitima i njihovim muzama, čudnim stvorenjima i ljudskim nakazama, neskrivenim erotizmom u uštogljenom društvu. Podiže se paviljon Velike izložbe u Hajd parku. U svetini koja posmatra taj zadivljujući prizor, slučajno će se upoznati dvoje ljudi. Ajris, privlačna devojka koja želi da postane slikarka i Sajlas koji je sakupljač kurioziteta i u tu svrhu i taksidermista.

Pošalji