emocionalna inteligencija

EMOCIONALNA INTELIGENCIJA

Danijel Goleman
Emocionalana inteligencija harvardskog doktora Danijela Golemana je knjiga koja je svojim izlaskom privukla veliku pažnju. Goleman u ovoj knjizi emocionalnu inteligenciju stavlja iznad racionalne u analizi mogućnosti za uspeh i sreću u savremenom društvu. Emocionalna iteligencija dotaći će se tema vaspitanja, odrastanja, školstva, braka, a oni koji su emocionalno vešti dobiće potvrdu koliko je to zaravo važno.

Knjiga Emocionalna inteligencija koja je u celom svetu doživela milionske tiraže i u Srbiji je dospela u sam vrh lista najznačajnijih i najprodavanijih književnih dela. U ovom svetskom hitu autor Danijel Goleman, psiholog i doktor Harvardskog univerziteta, stavlja emocionalnu inteligenciju (EQ) iznad racionalne (IQ) u analizi preduslova za uspeh i sreću čoveka u savremenom društvu. Bazirajući svoje istraživanje na brojnim primerima dece i odraslih, Goleman predstavlja čitaocima potpun i sveobuhvatan pristup sve prisutnijoj temi emocionalne inteligencije koja podrazumeva sposobnost saosećanja sa drugima, procenjivanja, kontrole sopstvenih emocija, stvaranje dobrih odnosa.Gradeći ovom knjigom ozbiljnu sociološku studiju, Goleman emocionalnom inteligencijom na svoj način olakšava brigu za zajednički život ljudi i odnose među njima. Knjiga Emocionalna inteligencija nudi rešenja za probleme vaspitanja, školstva, zaposlenja, braka. Za one koji nemaju visok nivo emocionalne inteligencije, knjiga stiže kao pravo otkriće. Oni koji poseduju pomenute emocionalne veštine dobiće pravu potvrdu koliko je njihovo posedovanje značajno.

Danijel Goleman, EMOCIONALNA INTELIGENCIJA

17.07.2020.

Do skoro su naučnici gotovo u potpunosti ignorisali značaj emocija za sveukupno zdravlje i snalaženje čoveka u svetu. Danijel Goleman je u knjizi Emocionalna inteligencija predstavio mnoštvo studija koje su na tu temu urađene u poslednjih dvadesetak godina i time skrenuo pažnju na značaj kontrole iracionalnog u nama kao neophodne za sveukupnu inteligenciju. Detaljnije

Pošalji