ema

EMA

Aleksandar Mekol Smit
Podelite:
Projekat Ostin spaja šest savremenih bestseler-autora sa šest dela Džejn Ostin: Razum i osećajnost, Nortangerska opatija, Ema, Gordost i predrasude, Pod tuđim uticajem i Mensfild park. Svaki autor, uzimajući kao osnovu ove omiljene romane, piše sopstvenu jedinstvenu interpretaciju romana Džejn Ostin. Projekat Ostin započeo je objavljivanjem viđenja romana Razum i osećajnost okom svetski poznate spisateljice Džoane Trolop, a nastavlja se obradom Nortangerske opatije iz majstorske radionice Val Makdermid i, potom, romanom Ema, Aleksandra Mekol Smita.

Popularni autor bestselera Aleksandar Mekol Smit latio se svog čarobnog pera I ponudio nam modern verziju romana Ema, klasičnog delaDžejn Ostin. Pripremite se da upoznate devojku koja misli da svezna.Posle završenih studija, Ema Vudhaus se vraća kući u Norfok,spremna da punim jedrima zaplovi u život odraslih. Ne samo da je njena sestra Izabela otišla u London, i to na motoru svogizabranika, nego I njena mudra guvernanta više nema šta da radi I samo gleda kako se gospodin Vudhaus zabrinjava zbog svojih kćerki. Neko mora da bude gazda, a mladaEma je više nego rada da preuzme tu obavezu. Kao domaćica na večeramakoje priređuje, često zauzeta pravljenjem novog razmeštaja u Hartfildu, njihovom porodičnom domu, ili kad podučava svoju štićenicu Harijet Smit, Ema uvek drži sve konce u svojim rukama. Ne moraš biti u Londonu da bi odlazio na žurke, prekratio sebi vreme ili stvarao nevolje. Ne, ako si Ema, vrlo krupna riba u vrlo malom ribnjaku. Međutim, za nekoga ko sve zna, Ema slabo poznaje sopstveno srce. A postoji samo jedna osoba kadra da se poigrava s Eminim neuništivim samopouzdanjem, njen nedokučivi prijatelji komšijaDžordž Najtli. Da li je Ema ovog puta zaista naišla na sebi ravnog?
U svakom trenutku svesna društvene komedije seoskog života, Emaje junakinja koju je širom sveta omiljeni pisac Aleksandar Mekol Smit prikazao kao simpatičnu nametljivicu koju će svi zavoleti.
Pošalji