ejdetske slike i

EJDETSKE SLIKE I

Zoran Bognar

Ovo je jedna od onih knjiga za koju bih poželeo da sam je i sam napisao, samo kada bih znao kako...

Petar V. Arbutin

U ovim esejističkim zapisima ima dosta smelih i mudrih suočavanja sa brojnim pitanjima prošlosti, sadašnjosti i budućnosti... Pitanja rađanja i smrti, mogućnosti i oblika života posle smrti; zatim pitanja o snovima, o Bogu, o Apokalipsi... posebno su tražila rešenja.

Milutin Lujo Danojlić

Bognar svojim mislima u slikama dira duh kroz mikroeseje do makro razmera. Ako smo i sigurni da nam se telo jednom raspada, možda ćemo posle Ejdetskih slika posumnjati i u raspadanje duha. Ako smo pak dovoljno smeli, onda će se duh ipak samo složiti.

Lena Volgin

Kada budete čitali ovu knjigu, uveren sam, shvatićete i sami da njen sadržaj, njena prodorna i sveža lucidnost ne samo da prevazilaze izlišnost prethodne retorske premise već, pre svega i iznad svega, zrače osobenom, duhovnom, kvalitativnom provokacijom.

Radivoj Šajtinac

Retko se kod nas objavljuju ovakve knjige – mikroeseji, eseji i refleksije, koji su poetsko-fenomenološki, metafizički, filozofski, u svakom slučaju, posebni...

Sanja Domazet

Ejdetske slike su životni prostor u kome je jedan pesnik proveo trideset godina, kao i Josif Brodski u svojoj sobi, tačnije – Soba i po. Slikovita ekspresija u tišini koja vrišti.

N. V. Subrosa

Pošalji