dvojno državljanstvo
845 rsd1.056 rsd
Ušteda 211 rsd (20%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

DVOJNO DRŽAVLJANSTVO

Nina Jargekov
Dvojno državljanstvo je nagrađeni roman Nine Jergekov o dvostrukom identitetu, nepripadnosti i podeljenosti. Ispričan kroz neobičnu priču mlade žene, Dvojno državljanstvo je zapravo roman o Evropi, manjkavosti zakona u odnosu na pojedinca.
Podelite:

Dvojno državljanstvo je roman o ženi koja pati od amnezije a obrela se na aerodromu, s dva pasoša, dve kulture, dva jezika.
„Budiš se na aerodromu. Ne znaš ko si, ni kuda ideš. Imaš u torbu dva pasoša. Nosiš sjajnu krunu, a osećaš se kao ukradeni auto. Kako iz ove amnezije osmisliti život? Ponoviti ga? Iako su to, u stvari, bila dva života?“ tako se junakinja romana pita u jednom izuzetnom trenutku svog života koji deli s mnogim emigrantima, iseljenicima i mladim ljudima u Evropi čiji su identiteti i državljanstva ukršteni.

Kao što i sam naslov sugeriše, to je ključna tema novog romana Nina Jargekov: kako se nositi sa dve kulture, sa dva jezika, sa dva senzibiliteta, kako, u stvari, voditi dvostruki život?
Ili, s druge strane, kako podržati zemlju u kojoj živimo kada se ona, po svemu sudeći, sprema da usvoji Zakon o zabrani dvojnog državljanstva?

Suočavajući čitaoce sa pitanjem uskomešanih, ukrštenih i višestrukih identiteta i izazova koje to sa sobom nosi, što je stvarnost mnogih ljudi u Evropi danas, roman Dvojno državljanstvo oličava veliku evropsku priču našeg vremena.
Srpsko izdanje romana Dvojno državljanstvo prvo je izdanje ovog romana Nine Jargekov izvan francuskog jezika.

Nagrada „Flor“

Pošalji

DVOJNO DRŽAVLJANSTVOOd istog autora