drugi san

DRUGI SAN

Robert Heris
Drugi san je vizionarski roman Roberta Herisa koji naslućuje kraj tehnološkog doba u priči o mladom svešteniku koji 1468. godine dolazi u seoce na jugozapadu Engleske da bi sahranio starog sveštenika. Meštani su sumnjičavi da on nije umro prirodnom smrću, već da je ona povezana sa nestalim knjigama i kostima koje su pronađene u blizini. Polako otkrivajući život u tom izolovanom selu, vera i znanje o istoriji su sve više na ispitu.

Autor bestselera Konklava i Minhen
Šta ako je tvoja budućnost u prošlosti?
Civilizacije smatraju da su neuništive. Istorija nas upozorava da niko nije pošteđen.
Godina je 1468. Mladi sveštenik Kristofer Ferfaks stiže u zabačeno selo na jugozapadu Engleske kako bi sahranio parohijskog prethodnika. Parohijani ga ne dočekuju raširenih ruku. Sumnjaju da stari sveštenik nije umro prirodnom smrću i povezuju njegovu smrt sa nestalim knjigama i kostima pronađenim u blizini. Da li ga je zbog svoje opsesija prošlošću izgubio život?
Što dublje Ferfaks otkriva život u ovoj zajednici izolovanoj od sveta, to su više njegova vera i znanje o istoriji poljuljani.
Dok vas uvlači u svoju zlokobnu atmosferu, Drugi san vizionarski govori o dramatičnom kraju tehnološkog doba, potvrđujući talenat jednog od najvećih savremenih pisaca.„Jednom rečju: sjajno. U dve reči: neodoljivo štivo. U tri reči: kupite je sutra. U četiri: a još bolje danas.“ Stiven King„Herisu nije bilo dovoljno da rekonstruiše prošlost, pa se sada okrenuo vremenu koje dolazi. Drugi san je baklja kojom nagoni čitaoca da viče: dajte mi još ovakvog štiva.“ Tom Henks„Herisov Drugi san inteligentno izvrće istorijsku fikciju i usput se bavi pitanjima religije, nauke i apokalipse. Dok on upreže maštu, vi ćete preispitivati stvarnost onoliko često koliko budete okretali stranice.“ Herald„Prava snaga knjige leži između redova, u upozorenju da je naše slepo prihvatanje sadržaja na internetu poput mesečarenja u nesvesno.“ Daily Mail„Izvanredan istorijski triler.“ Evening Standard

Pošalji