novo
draguljar

DRAGULJAR

Ramon Kampos
Intrigantan istorijski roman pun snažnih emocija! Draguljar će oduševiti čitaoce koji uživaju u pričama o životima velikih ličnosti iz prošlosti. Novi roman Ramona Kamposa će vas upoznati sa zavodljivim svetom dijamanata i provesti vas kroz njegovu raskoš i užase koji je prate. Ovo je sjajna knjiga prepuna avanture, istorije, romanse.

Ona je moja kći. Moje najdragocenije blago. Moj dragulj. Predaću je samo onom ko mi donese dijamant dostojan njene lepote.
Barselona, krajem XIX veka. Bernat je mladić koji radi u draguljarskoj radionici svog oca. Budući da je za taj zanat obučavan još od malih nogu, nada se svetloj budućnosti u brušenju dragog kamenja. Ali u njegovom životu dogodiće se nagli preokret kada upozna Izabelu, kćerku osiromašenog aristokrate, koji objavljuje da će ruku svoje kćeri dati onome ko mu ponudi najveći dijamant ikada viđen.
Od uzbudljive Barselone do užurbanog Amsterdama i njegovog tržišta dijamanata, od Holandije do Južne Afrike, od Kejptauna do veličanstvenih rudnika u Kimberliju, gde sve vrvi od robova, preko zastrašujuće pustinje Karu, draguljar će proputovati taj zadivljujući svet, i živopisan i okrutan, zajedno sa nemilosrdnim markizom od Terase i ljupkom robinjom Etvedom.

Pošalji