dok ne padne noć
rasprodato

DOK NE PADNE NOĆ

Majkl Kaningem

Majkl Kaningem, jedan od vodećih savremenih svetskih pisaca, oblikovao je snažnu priču koja svoj izvor nalazi u ljudskoj svakodnevici i unutrašnjim svetovima čovekove prirode. Služeći se majstorski suptilnom psihološkom motivacijom, Kaningem postepeno oživljava uzbudljiv svet u kome se na sceni pripovedanja pokazuju osnovne teme: ljubav, ljubomora, lepota, porodica, intima, seksualnost, prijateljstvo, identitet.
Uzbudljiva priča o svakodnevici, o ljubavi i strasti.
Roman Dok ne padne noć pripoveda o Peteru i Rebeki Haris, četrdesetogodišnjacima s Menhetna, iz Sohoa, u čijem mirnom i ispunjenom životu odjednom dolazi do neočekivanog preokreta. Junaci u romanu Dok ne padne mrakodjednom u svojoj svakodnevici otkrivaju sile za koje su mislili da više ne postoje i iz bezlične običnosti upadaju u vrtlog strasti i iskušenja, saznavajući mnogo i o sebi i o drugima.
Kaningem ispisuje uzbudljivu priču o svakodnevnom životu, priču punu dinamike i potresa, najrazličitijih avantura i preokreta.
Dok ne padne noć je roman koji nas podstiče da duboko osećamo i mislimo o smislu lepote i o mestu ljubavi u našim životima.
Dok ne padne noć je topla i sadržajna knjiga o emocijama koje mogu da preobraze čovekov život.
Majkl Kaningem u ovom romanu vodi dalekosežan dijalog sa prozom Tomasa Mana, pogotovu sa novelom Smrt u Veneciji.
Jedno od prvih izdanja ovog romana izvan engleskog jezika.
Remek-delo našeg vremena.
Možda najbolji roman Majkla Kaningema.

Pošalji