događaji i ljudi

DOGAĐAJI I LJUDI

Stojan V. Živadinović
Stojan Živadinović u svojoj zbirci priča, Događaji i ljudi, nas uverljivo i jasno prenosi u svet naroda u kome živimo gde često u njemu ne primetimo neverovatne sudbine običnih ljudi. Autor bez osuđivanja opisuje hrabrost junaka, uzvišenost bića, čežnju za boljim životom i, s druge strane, preljube, ljubomoru, ubistvo, degeneraciju porodice.

Kroz deset pripovedaka o, naizgled, običnim meštanima nekog mesta, Stojan Živadinović pripoveda o izuzetnim sudbinama ljudi iz naroda. Dinamični opisi dešavanja, duševnih stanja junaka i zanimljivi zapleti držaće čitaoce do kraja dela zainteresovanim.
Živadinović podjednako uverljivo i bez osuđivanja opisuje hrabrost junaka, uzvišenost bića, čežnju za boljim životom i, s druge strane, preljube, ljubomoru, ubistvo, degeneraciju porodice. U većini pripovedaka pominje se Solunski front i stradanja na njemu, ali iz vizure pojedinca, oslikan kroz junakovo duševno stanje. Ova zbirka nas uverljivo i jasno prenosi u svet naroda u kome živimo, ali često u njemu ne primetimo neverovatne sudbine običnih ljudi.

Pošalji