do viđenja

DO VIĐENJA!

Živojin Petrović
Knjiga Do viđenja, naslovljena po natpisu na nadgrobnom spomeniku Drage Mitrićević, predstavlja pravi dokumentarni triler napisan po priči koja govori o njenom životu, ali i celokupnom karatkteru srpskog društva. Živojin Pertović daje detaljne podatke istrage koja se vodila u Beogradu te zime 1933. godine, a koja je imala za zadatak da reši misteriju nestanka najbogatitije beograđanke tog vremena.
Podelite:

Prvi srpski dokumentarni triler

Šta se dogodilo sa najbogatijom Beograđankom svih vremena?

Januara 1933. usred Beograda nestala je ćudljiva milionerka Draga Mitrićević. Bogata rentijerka nije komunicirala sa rodbinom, a živela je sa svojim čuvarima – dva nemačka ovčara, gusanom i kokoškama – u ogromnoj ali skoro pustoj kući u Ulici kralja Milana broj pet. Rada Popović, načelnik Odeljenja beogradske kriminalističke policije, našao se pred ključnim zadatkom svoje karijere...

Detaljno istražena i uz obilje podataka, knjiga Živojina Petrovića nije samo publicistička proza koja vodi čitaoce kroz meandre istrage i istine, već je i prvi srpski dokumentarni triler. Osim uzbudljive priče pune obrta koje samo stvarnost može da stvori, misterija oko Drage Mitrićević donosi nam spektar naših karaktera i sliku srpskog društva viđenu nušićevskim širokim objektivom, ali iz perspektive crne hronike.

Ovo je saga koja potvrđuje da sudbina ima smisla za ironiju i koja pokazuje snagu (ostvarene) metafore oličene u jedinom preostalom tragu bogatašice koji je dopro do nas – natpisu na njenom nadgrobnom spomeniku: DO VIĐENJA!
 

Pošalji