novo
dnevnici ubibota 2

DNEVNICI UBIBOTA 2

Marta Vels
Drugi deo jednog od najnagrađivanijih serijala naučne fantastike, savršen spoj humora i avanture, svetla i tame, mnogo akcije i ozbiljna razmišljanja. Pridružite se ovom sjajnom paranoičnom andoidu još danas.

Nije da, otkako sam hakovao svoj modul za upravljanje, nisam razmišljao o tome da ubijem ljude. Ali onda sam počeo da istražujem servere kompanije i otkrio stotine sati zabavnih medija koji su mogli da se skinu i pomislio sam, čemu žurba?

Znate onaj osećaj kada ste na poslu i dosta vam je ljudi, a onda vam šef da zadatak s rokom za juče i uz pretnju da će, ako se stvar ne reši, nastupiti smak sveta? A vi samo želite da odete kući i pogledate sve epizode vaše omiljene serije... Ubibot, samosvesna mašina za ubijanje, baš tako se oseća kada njegovi ljudski saradnici (ne prijatelji, nikako prijatelji) završe zarobljeni na neprijateljskom transportnom brodu, a još jedan „ne prijatelj“ iz prošlosti iznenada se pojavi tražeći pomoć. I sada Ubibot mora da bira između inercije i preduzimanja drastičnih mera. Pa dobro... Što se mora, nije teško. Drastične mere inicirane...Dnevnici ubibota, jedan od najnagrađivanijih serijala naučne fantastike danas, spajaju humor sa avanturom, mračnu i sumornu budućnost sa uzbudljivom akcijom, i sve to krunišu jedinstvenim narativnim glasom sasvim nesvakidašnjeg protagoniste. „Serijal koji nastavlja da raste i oduševljava čitaoce.“ – Booklist„Izvanredna priča o Ubibotu koja tera na razmišljanje...Ne pada mi na pamet bolje i zabavnije društvo od ovog paranoičnog androida.“ – the New Scientist

Pošalji