đačke brige
528 rsd660 rsd
Ušteda 132 rsd (20%)
Sve cene su sa uračunatim PDV-om.
- +

ĐAČKE BRIGE

Slobodan Malušić
Podelite:

Autor knjige "Đačke brige", Slobodan Malušić, specijalista pedagogije i direktor OŠ „Đura Daničić“, napravio je istraživanje među učenicima osnovnih škola. Anonimna anketa sadržala samo jedno pitanje - od učenika se tražilo da navedu svoj najveći životni problem i da ga ukratko opišu.
Njihove odgovore Malušić je sakupio u knjizi „Đačke brige“, razvrstao ih u šest grupa, za svaki razred posebno i na njih ponudio neka od mogućih rešenja. Zanimljivo je da osnovce, bez obzira na uzrast, muče slične brige.
- Učenici su najčešće navodili da ne vole školu, da im je teška matematika, pismeni i kontrolni zadaci, da nemaju motivaciju, da im je teško da uče. Neki kažu da ih ne voli nastavnik ili da ih ne razumeju. Među problemima sa porodicom prisutni su fizičko kažnjavanje, nerazumevanje između dece i roditelja, zatim roditeljska preambicioznost i prevelika očekivanja, jer ima roditelja koji zahtevaju da im deca budu odlična po svaku cenu. Veliki broj dece navodi kao problem to što su im roditelji razvedeni, stalne svađe između roditelja, ljubomoru brata ili sestre - objašnjava Malušić.
"Đačke brige", knjiga za svakog roditelja koji želi da se upozna sa problemima koji mogu da muče njegovo dete.

Pošalji