pepeljuga umire

PEPELJUGA UMIRE

Ratko Dangubić
"Pepeljuga umire" je istinski emotivna ispovest glavne junakinje, koja nas vodi duboko u njen život iz perspektive bolesti. Autor Ratko Dangubić stvara izvanredno dramatičnu priču dok junakinja, putem magnetofonske trake, otkriva svoju prošlost, suočavajući se s nepromišljenim odlukama i skrivenim tajnama. Kroz ovu neobičnu ispovest, junakinja se oslobađa svih društvenih konvencija i političke korektnosti, i hrabro govori o istinama, lažima, obmanama i prividima svog života. Ova potresna priča otkriva duboke slojeve junakinjinog postojanja dok istovremeno postavlja pitanje: da li smo svi mi, na neki način, zatočeni u vlastitim prošlim greškama, egu i lažima?

Dramatična ispovest glavne junakinje koja iz perspektive bolesti presabira čitav svoj život, ispovedajući se u magnetofonsku traku.
Takav trenutak i takav način ispovesti oslobađaju je svih mogućih kompromisa i obaveza, svake političke korektnosti i društvene mimikrije.
Ona govori neposredno i u prvom licu. Govoreći o odlasku iz kuće u Banatu, o životu u Beogradu i potom o preseljenju u Beč, o tome kako je neočekivano postala grofica, a potom se suočila s mnogim preokretima i otkrivenim tajnama u svojoj i u egzistenciji svojih bližnjih, junakinja Dangubićevog romana ispoveda istine i laži, obmane i privide vlastitog života, oštra i prema sebi i prema drugima.

„Neko je zatočen u prošlosti, neko u sopstvenom egu, neko u laži.“

Pošalji