rasuti umovi

RASUTI UMOVI

Gabor Mate
Rasuti umovi opisuju bolnu realnost poremećaja deficita pažnje (ADD) i njegov uticaj na decu, kao i na karijeru i društvene puteve odraslih. U Rasutim umovima, autora Gabora Matea, pružen je detaljan opis ADD-a i pravaca u njegovom lečenju, ali je priča koja je ispričana veća od same teme knjige, i tiče se svih bitnih elemenata emocionalne pismenosti – emocionalne samoregulacije, samoroditeljstva i uspostavljanja ravnoteže.

Poremećaj deficita pažnje (ADD) poslednjih godina postao je kontroverzna tema, umnogome zahvaljujući dr Gaboru Mateu, koji je skrenuo pažnju javnosti na njegovu široku rasprostranjenost. Dr Mate ukazuje na to da se ovaj poremećaj u svojoj blagoj formi javlja kod značajnog dela populacije i izražava uverenje da naše socijalno i emocionalno okruženje igra ključnu ulogu kako u uzroku, tako i u lečenju ovog stanja. Rasuti umovi opisuju bolnu realnost ovog poremećaja i njegov uticaj na decu, kao i na karijeru i društvene puteve odraslih. Iako priznaje da genetika zaista može odigrati ulogu u predisponiranju osobe prema ADD-u, dr Mate ide još dalje i fokusira se na stvari koje možemo kontrolisati: promene u okruženju, porodičnu dinamiku i roditeljske izbore. U Rasutim umovima pružen je detaljan opis ADD-a i pravaca u njegovom lečenju, ali je priča koja je ispričana veća od same teme knjige, i tiče se svih bitnih elemenata emocionalne pismenosti – emocionalne samoregulacije, samoroditeljstva i uspostavljanja ravnoteže.

Makartovih TOP 10 - Najprodavanije knjige na našem sajtu

25.11.2021.

Ovo su knjige koje ste definitivno najviše voleli prethodnog meseca. Uglavnom su tu neka novija izdanja, mada potkralo se i po koje starije izdanje. Lista je raznovrsna - ima psihologije, beletristike, priručnika. Bacite pogled, možda vam posluži kao inspiracija za neku narednu knjigu. Detaljnije

Pošalji