divlji med

DIVLJI MED

Sara Paborn
Na mahove komična poput Bridžet Džouns, sa emotivnim nabojem „Beležnice“, „Divlji med“ švedske autorke Sare Paborn nam donosi gorko-slatku priču koja obuhvata dva veka, dve žene i dve nezaboravne ljubavne priče. Ovaj roman fanstastično prikazuje život pedesetih godina prošlog veka i položaj žena u tom periodu. Sa druge strane oslikava probleme modernog doba sa kojima se svaka žena suočava. Eba i Veronika su predstavnice dve različite generacije, ali obe žele isto – pravu ljubav za ceo život. Emotivan roman o ljubavi, porodici, ženskom identitetu i osećaju pripadanja, koji će vas oduševiti svojim elegantnim narativom i dopadljivim likovima.

Svako ko je spreman da voli, mora biti spreman i da tu ljubav izgubi.

Mogu da sačekam, ako želiš. Samo, čovek večito čeka na nešto. Čeka, čeka i čeka. Ponekad čeka i predugo, a ono što želi nikada ne dođe. Ponešto dođe i prekasno.


U leto 1955. godine u pansionu Miramar u Bostadu sedamnaestogodišnja Veronika prvi put će se zaljubiti u jednog od gostiju, mladog slikara Bua. I još će se nešto tada dogoditi, kuću će okupirati pčele.

U leto 2019. godine Eba, savetnica za ljubavne veze, pada u nemilost svojih klijenata nakon što saznaju da je njena veridba neslavno propala i ona sada sastavlja kraj sa krajem praveći ukrštene reči za novine.
U nadi da će joj to pomoći da povrati kontrolu nad svojim životom i karijerom, Eba odlazi na poluostrvo Bjere da intervjuiše staricu za koju se priča da već decenijama živi u veoma srećanom braku. Ipak, u razgovoru će otkriti da gospođa Merk nikad nije prebolela svoju prvu ljubav.Divlji med je roman gorko-slatkog ukusa koji kroz odnos dve neodoljive junakinje i uz duhovitost koja nas potpuno razoružava govori o mladalačkoj zaljubljenosti istovremeno postavljajući ozbiljna pitanja o položaju žena nekad i sad.„Uživaćete u preplitanju dve epohe. Mirna i verodostojno dočarana atmosfera pansiona iz pedesetih godina oživljava čarobnu sliku prošlih vremena, dok je sadašnjost prožeta humorom i strepnjom. Ali čitava knjiga je obeležena simbolima koji povezuju kako vreme tako i ljude u snažan i neočekivano uzbudljiv roman.“ Litteraturmagazinet „Divlji med je roman o ljubavi vrcavog humora i preciznih zapažanja o međuljudskim odnosima.“ Boktugg

Pošalji