diorova tajna

DIOROVA TAJNA

Nataša Lester
Mediji i izdavačke kuće s pravom imaju samo reči hvale o autorki Nataši Lester, jer je neverovatnim romanom „Diorova tajna“ uspela da nadmaši sve što je do sada napisala. U ovom romanu, autorka priča priču o ratu, ljubavi, preživljavanju, modi, prijateljstvu i, naravno, tajnama. Čitaoci će uživati i u ljubavnoj romansi, staromodnom udvaranju iz perioda Drugog svetskog rata, koje izaziva nostalgiju. Ovaj deo knjige govori o lojalnosti, prijateljstvu, sreći, ushićenju, ali je obojen i tugom. Likovi će se suočiti sa velikim preprekama, zbog čega će se osećati velika tenzija u romanu.

Duhovi prošlosti.
Izgubljena ljubav.
Večno prijateljstvo.
Plakar pun Diorovih haljina, tajna čuvana šezdeset pet godina i tri žene koje je rat zauvek povezao...

Engleska, 1939. Talentovana avijatičarka Skaj Penrouz pridružuje se britanskim snagama u ratu i pronalazi svoju otuđenu sestru Liberti i najboljeg druga iz detinjstva Nikolasa Kroforda, koji je veren sa tajanstvenom Francuskinjom Margo Žurdan.

Pariz, 1947. Modni kreator Kristijan Dior pokazuje svetu umornom od rata i stradanja svoju prvu ekstravagantnu kolekciju. Svoj prvi parfem naziva Mis Dior, u čast svoje sestre Katrin koja je radila za francuski pokret otpora.

Današnjica. Australijanka Kat Žurdan, konzervator tekstila, pronalazi u praznoj kući svoje babe tajni plakar pun neprocenjivih Diorovih haljina. Pokušavajući da razreši tu misteriju, Kat počinje da sumnja u sve što je mislila da zna o svojoj voljenoj baki. Neizreciva izdaja spojiće sve njihove sudbine. Diorova tajna je nezaboravna priča o tome dokle sve ljudi idu da zaštite jedni druge i o ljubavi koja uprkos svemu traje celog života.„Nataša Lester je sjajan pripovedač, a svojim poslednjim romanom osigurala je sebi mesto jednog od najbolji australijskih pisaca.“ Daily Telegraph„Čudesna i uzbudljiva priča o izgubljenoj ljubavi, ženskoj snazi i ratnim strahotama.“ Who Weekly„Nezaboravna i puna emocionalnog naboja.“ Publishers Weekly

Pošalji