dimitrije ljotić učitelj ili farisej

DIMITRIJE LJOTIĆ - UČITELJ ILI FARISEJ

Rastko Lompar
Dimitrije Ljotić: učitelj ili farisej je knjiga koja se dugo čekala. Knjiga je napisana na osnovu postojeće literature o Ljotiću i Zboru, zboraške publicistike ali i nepoznate arhivske građe. Važan deo informacija koje je Rastko Lompar pronašao daju značaj koji dosadašnje studije o Ljotiću nisu imale.

Dimitrije Ljotić: učitelj ili farisej je knjiga koja se dugo čekala. Kao retko koji period u srpskoj istoriji, Drugi svetski rat je i dalje dominantno crno-beo u našoj javnosti. Retki su pokušaji da se njegovim ključnim akterima da objektivna naučna pažnja. Rastko Lompar poduhvatio se baš takvog zadatka.

Knjiga je napisana na osnovu postojeće literature o Ljotiću i Zboru, zboraške publicistike ali i nepoznate arhivske građe. Važan deo informacija Rastko Lompar je pronašao u Fondu BIA Arhiva Srbije, Bundesarhivu, Centralnom evangeličkom arhivu (Berlin) i Političkom arhivu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke (Berlin). Ove informacije Lomparovoj knjizi daju značaj koji dosadašnje studije o Ljotiću nisu imale.

Pošalji