digitalna prav(d)a
rasprodato

DIGITALNA PRAV(D)A

Andrej Savin
"Digitalna prav(d)a" Andreja Savina govore o internetu koji je postao deo naše svakodnevnice i već dve decenije je taakav da se ne da sagledati kroz prizmu drugih disciplina.

Internet je deo naše stvarnosti već dve decenije i kao takav više se ne da sagledati kroz prizmu drugih disciplina. Studija Andreja Savina nudi najsavremeniji pregled ključnih oblasti pravnog uređenja interneta u Evropskoj Uniji, kao i kritičku procenu kreiranja politike i metoda upravljanja EU u ovoj sferi.Važno je razumeti kako EU stvara zakone koji utiču na digitalni svet, ali treba shvatiti i njihova ograničenja i propuste. Autor, ujedno, pruža dubinsku analizu načina na koji relevantni pravni instrumenti međusobno deluju, kao i poređenje različitih rešenja EU i SAD.
Nastojeći da sistematizuje mnogobrojne instrumente koji se ili odnose na propise o internetu ili su posebno u tu svrhu pisani, Savin tretira i ključna pitanja kao što su elektronska trgovina, nadležnost, intelektualna svojina, zaštita potrošača, krivična regulativa i nedavna dešavanja u oblasti zaštite podataka (GDPR).Digitalna straža će biti ključno štivo za akademike, studente i praktičare koji se interesuju za internet, tehnologije i komercijalno, ekonomsko i informaciono pravo širom EU i šire.

Pošalji