dezerter

DEZERTER

Halfdan Pisket
Nova grafička novela vredna vaše pažnje. Glavni junak rođen polovinom prošlog veka, odrastao u malom mestu blizu Karasa, pograničnog sela između Turske i Jermenije. Sjajna avantura, neponovljivi likovi i dosta napetih zapleta.

Glavni junak ove priče na svet dolazi 1953. godine. Odrasta u malenom mestu blizu Karasa. Selo se nalazi u pograničnom području između Turske i Jermenije. Porodica je dobrostojeća: otac je Turčin i strasni pristalica Ataturkove politike, a majka je Jermenka. Čini se da je grad netaknut sukobima koji postoje između Turaka i Jermena. Ipak, kosturi žrtava iz drevnih ratova još uvek se mogu naći pokraj puta… A turska vojska čuva obližnju granicu koja se stalno pomera.

„Radnja stripa Dezerter odigrava se u senci genocida nad Jermenima. Nije ovo priča o tome ko je šta i kada uradio. Ovo je priča oljudima koji su završili kao žrtve velikog sukoba. Ovo je lični prikaz sudbine jednog mladića na granici između Turske i Jermenije. Pripovest o tragediji jedne porodice zasnovana je na intervjuima i anegdotama iz života mog oca. Dezerter je prvi deo trilogije.”Halfdan Pisket

Pošalji