devojke iz pariskih senki

DEVOJKE IZ PARISKIH SENKI

Pem Dženof
Devojke iz pariskih senki govori o hrabrim ženama koje su tokom Drugog svetskog rata radile kao tajni agenti, pomažući otporu i koje se nikada nisu vratile svojim kućama. Autorka Pem Dženof priču započinje 1946. godine, nakon rata, kada Grejs na putu do posla pronalazi kofer ispod klupe i u njemu zatiče fotografije. Brzo nakon toga, ona saznaje da kofer pripada predvodnici tajnih agentkinja i počinje da traga za istinom, otkrivajući veliko prijateljstvo, hrabrost, ali i izdaju.
Podelite:

Bestseler New York Timesa
izvanredna priča o prijateljstvu i hrabrosti tajnih agentkinja tokom Drugog svetskog rata.
Menhetn, 1946.
Jednog jutra na putu do posla Grejs Hili pronalazi kofer ostavljen ispod klupe na stanici Grand central. Radoznalo ga otvara i vidi fotografije mladih žena. Naprasno uzima fotografije i brzo napušta stanicu.
Grejs će uskoro saznati da kofer pripada Elenor Trig, predvodnici tajnih agentkinja koje su tokom rata bile raspoređene izvan Londona. Dvanaest žena je u okupiranoj Evropi pomagalo otporu, radile su kao kuriri i radio-operateri, ali nikada se nisu vratile kući i njihova sudbina je ostala nerazjašnjena. Tragajući za istinom o tim ženama, Grejs nailazi na agentkinju Mari, čija odvažna misija u inostranstvu otkriva izvanrednu priču o prijateljstvu, hrabrosti i izdaji.„Odlično istražen roman, pun opasnosti i misterija, očaravajuća priča o ženama iz senke koje su pomogle da pobedimo u ratu.“ Liza Vingejt, autorka romana Dok još nismo bile vaše„Devojke iz pariskih senki su pravo uživanje zahvaljujući intrigantnoj priči i zadivljujućoj junakinji.“ Kejt Kvin, autorka romana Alisina mreža„U Devojkama iz pariskih senki Pem Dženof je iskoristila svoje pripovedačke veštine i poklonila savremenom čitaocu napet i moralno zahtevan špijunski roman.“ Džesika Šatuk, autorka romana Žene iz zamka„Zasnovan na istinitim događajima, roman prikazuje važne događaje iz Drugog svetskog rata i oživljava ono što su tri odlučne žene koje su se svakodnevno hrabro borile preživele u ratu.“ Marta Hol Keli, autorka romana Jorgovan uvek cveta posle zime

Pošalji