devojka sa plantaže čaja

DEVOJKA SA PLANTAŽE ČAJA

Dženet Maklaud Troter
Dženet Maklaud Troter je, inspirisana dnevnicima bake i dede koji su živeli u Indiji na plantaži čaja, napisala ljubavne romane koji čitaoce vode na putovanje kroz vreme. Pričom u knjizi „Devojka sa plantaže čaja“ Troterova završava sagu o ljubavima mladih žena u Indiji početkom prošlog veka.

Emotivni roman o ljubavi mlade i samostalne žene u Indiji pre i tokom Drugog svetskog rata.
U doba urušavanja britanske uprave nad Indijom anglo-indijska učenica Adela Robson sanja o blistavoj pozorišnoj karijeri. Kada se iskrade iz škole u gepeku automobila zgodnog Sema Džekmena, zna da je čeka novi život – ali ne onaj kome se nadala.
U Simli, letnjoj prestonici britanske uprave, Adela se prepušta očaravajućim zabavama koje indijsko društvo tridesetih godina nudi mladoj debitantkinji. I baš kada se čini da će njene ambicije postati stvarnost, ona upoznaje šarmantnog ali razmaženog indijskog princa, i time pokreće razorni splet događaja.
Drugi svetski ratAdelu zatiče u Engleskoj – zemlji koju ne pamti – bez nade ili ljubavi, sa sramotnom tajnom koju krije. Kako bi se oporavila od ljubavnog razočaranja, usredsređuje se na glumu i pevanje i doživljava izvestan pozorišni uspeh a nakon početka Drugog svetskog rata pridružuje se trupi koja nastupa za vojnike. Da bi se vratila svojoj porodici u Indiji, dobrovoljno se javlja da nastupa tamo.Ponovni susret sa Semom Džekmenom otvoriće vrata za koja je mislila da će joj uvek ostati zatvorena.„Likovi u knjizi su topli, ljudski, a opisi predela nestvarni. Ova knjiga će vam probuditi osećanja.“– Hearts Books„Devojka sa plantaže čaja je predivna knjiga prepuna božanstvenih opisa indijske prirode. Siromaštvo i bogatstvo predstavljeni su u oštroj suprotnosti, dok autorka vodi čitaoca na putovanje kroz vreme.“– Swirlandthread.com

Pošalji