devojka sa ljubičicama

DEVOJKA SA LJUBIČICAMA

Elizabet Robards
Čitaoci koji uživaju u neobičnim i uzbudljivim pričama o životima umetnika biće oduševljeni novim romanom Elizabet Robards Devojka sa ljubičicama, koji oslikava nežnu i strastvenu ljubav jednog od najvećih slikara svih vremena, Eduara Manea, i Berte Morizo. Ovo je knjiga koja na svakoj stranici slavi život i umetnost, koja bez zadrške govori o strasti i ljubavi i upoznaje nas sa najiskrenijim osećanjima slavnih slikara.

Nežnim potezima četkice, među lepotom i raskoši pariskih salona, ova dirljiva priča slika upečatljiv portret rađanja impresionizma.
Šezdesetih godina XIX veka Parizom duvaju vetrovi promena, a briljantni mladi umetnici bune se protiv uštogljenih pravila prošlosti kako bi slobodno istraživali nove stilove stvaranja – i smele nove načine života.
Strastvena, lepa i izuzetno talentovana, Berta Morizo hrabro korača ispred svog vremena i sledi svoj san: da postane priznata slikarka. Budući da je žena, često ostaje u senci svojih muških kolega i prijatelja, među kojima su Mone, Pisaro, Dega.Osim kao genijalni slikar impresionizma, Eduar Mane je u pariskim krugovima poznat kao bestidni razvratnik, nesputan i neodoljiv, okružen skandalima. Jedan susret u Luvru biće dovoljan da između ovo dvoje umetnika sevnu varnice. Mane postaje Bertin mentor, učitelj i ljubavnik, a ona njegova muza, ovekovečena na brojnim platnima.

Pošalji