dete me izaziva

DETE ME IZAZIVA

Izabel Fijioza
Svaki roditelj zna kako odnos sa detetom ponekad može biti naporan i konfliktan. U knjizi Dete me izaziva Izabel Fijioza nam otkriva efikasan pristup pozitivnog roditeljstva zasnovan na neuronaučnim otkrićima. Ovde ćemo otkriti da je zapravo nepoznavanje razvojnog ritma deteta najčešći povod za pogrešno tumačenje detetovog ponašanja.
Podelite:

Ona skače na sve strane, on se teško koncentriše, njoj nedostaje samopouzdanje, on zaboravlja svoje stvari, ona pada u krizu na najmanju frustraciju, on je nasilan u školi, ona je izbirljiva kad je hrana u pitanju, on još piški u krevet… A mi samo očajavamo! Da li su, osim nedostatka granica, možda neki drugi razlozi uzrok takvog ponašanja?
Izvor mnogih konflikata, posle kojih slede vika i kažnjavanje, nepoznavanje je ritma razvoja mozga deteta u ovom periodu. Danas mu je potrebna sloboda, sutra već trči mami u zagrljaj i zato nije lako utvrditi granicu između previše i premalo roditeljske kontrole. U ovoj knjizi, kao i u prethodnoj, Sve smo pokušali!, roditelji će otkriti efikasan pristup vaspitanju deteta, zasnovan na neuronaučnim otkrićima. Tako će život s detetom od šest do jedanaest godina ponovo postati srećna svakodnevica!„Izabel Fijioza nas kroz pozitivno roditeljstvo uči empatiji, koja je ključna za odnos sa decom i njihovo vaspitanje.“La CroixIzabel Fijioza, autorka 20 naslova na temu pozitivnog roditeljstva, daje pedagoške odgovore na pitanja roditelja, i to uvek sa dozom humora. Njena dela su prevedena na 19 jezika.

Pošalji