dejzi džouns i šestorka

DEJZI DŽOUNS I ŠESTORKA

Tejlor Dženkins Rid
Dejzi Džouns i Šestorka je poprilično ozbiljan portret sedamdesetih, sa dozom šaljivosti, ali one bez sarkazma. Ovaj roman na početku prati dve priče: onu o Dejzi Džouns, o mladoj kantautorki kojoj je samo zabava na pameti, a čija je lepota podjednako snažna kao i njen glas, i priču o Biliju Danu, mladom gitaristi i frontmenu rok benda u usponu pod imenom Šestorka, obožavaocu džinsa i traperica. Ono u čemu se ova knjiga razlikuje od ostalih knjiga koje je napisala Tejlor Dženkins Rid – ali i drugih rok romana – jeste njena poprilično nekonvencionalna struktura. Roman je gotovo u celini predstavljen kao usmeno pripovedanje.

Bestseler New York Timesa i Sunday Timesa
Očaravajući roman o vrtoglavom uspehu legendarnog rok sastava iz sedamdesetih godina 20. veka i njihovoj lepoj pevačici otkriva misteriju njihovog zloglasnog raspada.
Svi znaju za Dejzi Džouns i Šestorku, ali niko ne zna razloge koji su doveli do njihovog raspada na samom vrhuncu njihove popularnosti… do sada.
Dejzi je devojka koja krajem šezdesetih stiže u Los Anđeles, krišom ulazi u klubove na Sanset stripu, spava s rok zvezdama i sanja da peva u klubu Viski. Mnogo je seksa i droge, ali najveće zadovoljstvo joj pruža rokenrol. Sa dvadeset godina njen glas će biti prepoznatljiv, a zbog njene lepote ljudi će gubiti glavu.

I Šestorka će biti prepoznatljiva, bend koji predvodi Bili Dan. Uoči njihove prve turneje njegova devojka Kamila saznaće da je trudna. Zbog pritiska iznenadne slave i očinstva, Biliju će na turneji stvari izmaći kontroli.Dejzi i Biliju putevi će se ukrstiti kad njihov producent shvati da je najbrži put do neverovatnog uspeha spojiti ovo dvoje talentovanih muzičara. Ono što će uslediti postaće legenda.Kako je nastala ta legenda, opisano je u ovom nezaboravnom romanu o jednom od najvećih bendova sedamdesetih godina 20. veka.„Intrige u bekstejdžu pokreću Dejži Džouns i Šestorku… roman koji slavi stvaranje mitova u Americi.“ Vogue„Likovi će vas očarati u tolikoj meri da ćete poželeti da je bend zaista postojao.“ Heat„Potpuno sam se zaljubila u ovaj roman… pročitala sam ga za jedan dan.“ Riz Viderspun

Pošalji