darkus i osveta buba

DARKUS I OSVETA BUBA

M. G. Leonard
Autorka knjige M.G.Leonard, dobitnica je brojnih nagrada i verovatno najtiražniji dečiji pisac. U knjizi Darkus i osveta buba, mlađi čitaoci će uživati u rešavanju misterije nestanka Darkusovog oca u čemu će mu pomoci novi prijatelj – buba po imenu Bakster.

Darkusov otac je nestao – pojavljuje se velika buba po imenu Bakster koja mu postaje prijatelj i uteha. Udruženi Darkus i Bakster pokušavaju da reše misteriju nestanka njegovog oca. Na tom zadatku, najveću prepreku im predstavlja Lukrecija Kater, modni kreator koja ima posebne sklonosti ka bubama i tvrdokrilcima.

Dok čitate ovaj roman obuzeće vas prijatan talas napetosti, dopašće vam se da steknete potpuno neočekivane prijatelje, razrešavate maksimalno uzbudljive misterije i strepite pred jednim od najlukavijih likova.

„Vrhunski ispričana priča“, Majkl Morpurgo, autor knjige Ratni konj

„Originalan i nov glas u dečijoj literaturi“, Tajms

„Jednostavna i laka knjiga u kojoj čitalac uživa u humoru i rešavanju nestale misterije; za sve one koji vole dobar humor, misteriju i avanturu“, Školska biblioteka SAD

M. G. LEONARD je dobitnica brojnih nargrada i najtiražniji dečiji autor. Ima fakuktetsku diplomu najvišeg stepena iz engleske književnosti. Završila je magistarske studije iz šekspirologije na Kings Koledžu u Londonu. Kao samostalni producent za digitalne medije sarađuje sa klijentima kao što su Londonsko nacionalno pozorište i Vest End pozorište za Hari Poter predstave, dok je ranije radila u Kraljevskoj operi i Šekspirovom Glob Teatru. Leonard je profesionlnu karijeru započela u muzičkoj industriji. Dobitnik Branford Bouz književne nagrade za najbolji književni prvenac među dečijim romanima u 2017. godini.

Pošalji