da vinčijeva kuhinja

DA VINČIJEVA KUHINJA

Dejv Devit
Knjiga DA VINČIJEVA KUHINJA Dejva Devita je knjiga za svakog gastronoma sklonog eksperimentima. Vratite se u prošlost, a budite originalni: otkrijte recepte Leonarda Da Vinčija i saznajte sve o istorji italijanske kuhinje.

Svaka priča o hrani mora da bude i priča o ljudima, pa ni ova knjiga nije izuzetak. Ona je samo deo fascinantne i malo poznate priče o poreklu italijanske kuhinje.U svoje vreme, Leonardo je bio poznatiji po organizovanju raskošnih banketa i spektakularnih pozorišnih predstava nego po svom umetničkom geniju. Ironično je da je bio vegetarijanac i da nije učestvovao u gozbama. U knjizi Da Vinčijeva kuhinja na poseban način se prilazi italijanskoj kuhinji od renesanse do modernog doba, kroz beleške o kuvanju, pišu i kuhinjskim izumima. Tu su i originalni recepti ranih majstora kuvanja, kao i istraživački i istorijski prikaz transformacije, razvoja i značaja italijanske kuhinje.

Pošalji