cvrčak na ognjištu

CVRČAK NA OGNJIŠTU

Čarls Dikens
Ovo je još jedna divna bajka, toplo ispisana Dikensovim čudesnim perom, koje nas u trenutku zbunjuje i zavodi.. Samo je ovaj sjajan pisac uspevao da prikaže topla srca iza nakaznog lica i da naizgled najgore karaktere snagom ljubavi preobrati u ljude..
U vremenu gde su se izgubile prave vrednosti, ova priča nas vraća na ono što je u životu zaista bitno.
Sigurno ćete nakon čitanja ove knjige poželeti da imate cvrčka u sopstvenom ognjištu ili bar ovaj naslov u svojoj kućnoj biblioteci.
Pošalji

CVRČAK NA OGNJIŠTU

Valahiru
★★★★★
10.06.2022.
"Počeo je čajnik! Ne govorite mi šta je rekla gospodja Piribingl. Ja znam bolje." Uz neobičan početak, gde sam se zapitao da li to čitam Dikensa, bio sam prikovan za knjigu. Dikensovi opisi su me ponovo očarali. Kroz priču pratimo živote tri porodice, sve tri drugačije na svoj način. Kao što možda pretpostavljate, govori se o bogatoj, srednjoj i siromašnoj klasi. Kakve muke ima koji stalež, šta ih to muči i šta im se to lepo dešava u životu? Puno tema se obradjuje u ovoj kratkoj priči. Dikens kao i uvek ostavlja brojne poruke i uči nas puno toga, potrebno je samo razumevanja dok čitate. Kako su stranice odmicale, nisam se odvajao od knjige. Od početne ušuškane atmosfere, u meni je izazvala splet raznih emocija. Bilo je teških, tužnih delova, ali i iznenadjenja, zbog kojih sam do kraja bio šokiran. Ipak, ljubav je na kraju odnela pobedu, a naučila me mnogo čemu. Čarls Dikens me još jednom kupio uz Cvrčka na ognjištu.