čuvari šume

ČUVARI ŠUME

Tim Tili

Baba Groza upravlja sirotištem u Košmraku. U Košmrak nikad nije zakoračio nijedan usvojitelj i nijedno dete nije izašlo.
Fitiljko sanja o bekstvu. Nakon rada u fabrici šibica, pravi modele kuća od njih. Baba Groza ga je uhvatila i rešila da ga za krađu kazni. Dok je čekao na izvršenje, na batine koje mu sleduju, posmatrao je pticu u letu. Ptica je ispustila žir. Jedan sasvim poseban žir – drvenu kolevčicu za bebu ne veću od polovine kutije šibica, s ćebencetom i pelenom od mahovine, krupnih smeđih očiju i kose crne kao ugalj.
Te noći, kad je sat otkucao ponoć, Fitiljko je upoznao Svetlace, čuvare šume. Nude mu životnu šansu, bekstvo iz Košmraka i početak novog života, s njima u divljini.Čitajući ovu knjigu čitaoci će:– Biti preneti u bajkoviti svet prirode, minerala, dragog kamenja, životinsjkih staništa– Uživati u redovima koji veličaju bliskost porodice– Biti sudionici avanture.Dobitnik Džoan Ejken nagrade za književnost, Čuvari šume je čarobna priča koja slavi porodicu, prijateljstvo i prirodni svet, ispunjena porukom nade za naše doba.

Pošalji