čudesni putevi postanka, deo 1

ČUDESNI PUTEVI POSTANKA, DEO 1

Irving Stoun
Irving Stoun i prvi deo nove poslastice koju nam servira. Sjajno ukoričeno izdanje, priča o Darvinu i ekspediciji na Biglu. Uživajte u ovoj avanturi.

Nije nameravao da okrene svet naglavačke. Želeo je samo da sazna istinu. Ali pre nego što se to desilo, Čarls Darvin uzdrmao je vekovnu veru.

Godine 1832, mladi diplomac Kembridža Čarls Darvin odlučuje da prekine porodičnu tradiciju, koja je nalagala da postane lekar ili crkvenjak, i prihvata mesto prirodnjaka na Biglu, brodu Kraljevske mornarice.

Nazivali su ga đavolom, proglašavali ludakom, i na kraju slavili kao genija. Njegov je život bio olujno putovanje prepuno otkrića, od trenutka kada je kao mladić otplovio na petogodišnje putovanje oko sveta, do zrelih godina i epohalnih istraživanja najvećih misterija ljudskog porekla.

Sada je oživeo u veličanstvenom romanu koji ne oslikava samo njega kao čoveka, već i viktorijansko doba koje ga je iznedrilo, svu dramu i strast koje su ga pratile, kao i predrasude i opasnosti vremena u kojem je živeo.

Pošalji