čudesan život kako da pronađete smisao svog postojanja

ČUDESAN ŽIVOT: KAKO DA PRONAĐETE SMISAO SVOG POSTOJANJA

Frenk Martela

Kao najčešće životne ciljeve većina navodi materijalnu dobit, lični uspeh i večitu potragu za srećom. To, međutim, često nije dovoljno da bi nečiji život zaista imao svrhu. Kako spojiti potrebu za smislom sa filozofskim stanovištem da je život načelno besmislen?

Finski filozof Frenk Martela traži odgovore na pitanja koja muče svakog čoveka: Da li je sreća vredan životni cilj? Šta je temelj srećnog života u današnjem društvu? Da li je život samo začarani krug besmisla? I to čini jednostavnim jezikom navodeći brojne primere iz filozofije i psihologije, uz reference na popularnu kulturu i značajnu dozu humora, smeštajući neka od najvećih filozofskih pitanja i nedoumica u kontekst modernog sveta.

U nizu eseja o suštini ljudskog postojanja Martela pojašnjava zbog čega stalno žudimo za nečim boljim i zašto smo često nezadovoljni onim što smo postigli. Čudesan život upoznaje čitaoce sa istorijskim korenom čovekove potrage za smislom i pokazuje da nerešivost problema leži u tome što nismo dobro razumeli njegovu suštinu. Razmišljanje o smislu života samo će izazvati glavobolje i nepovratno vas odvesti u egzistencijalnu krizu. Ostavite to filozofima, a vi se koncentrišite na nešto važnije: pronalaženje smisla u sopstvenom životu.

Popularna psihologija na 20% popusta - favoriti akcije

10.02.2022.

Pred vama je izbor od 6 knjiga iz žanra popularne psihologije koje će vas nadahnuti da u sebi pronađete ono što ste mislili da nemate, da se pomirite sa sobom i da uživate u životu. Detaljnije

Čudesan život, Frenk Martela

25.01.2022.

"Čudesan život - Kako da pronađete smisao svog postojanja" Frenka Martele je briljantna i šarmantna knjiga koja se bavi najvećim životnim pitanjima na jednostavan i često duhovit način. "Čudesan život - Kako da pronađete smisao svog postojanja" je knjiga puna anegdota, istorije, promišljenosti, perspektive i zabavnog diskursa. Detaljnije

Pošalji