čudan osećaj u meni
rasprodato

ČUDAN OSEĆAJ U MENI

Orhan Pamuk
Čudan osećaj u meni Orhana Pamuka je ljubavna priča smeštena u Istambul. Pamuk stvara moderni ep u kome postavlja pitanje porekla čovekove sreće i nesreće. Čudan osećaj u meni slika porodični život, grad i ne tako dobar položaj žene.

Čudan osećaj u meni je ljubavna priča i u isti mah moderan ep. Roman na kojem je nobelovac Orhan Pamuk radio šest godina, objavljen u Turskoj decembra 2014. godine, pripoveda o životu u Istanbulu bozadžije Mevluta i njegove ljubavi kojoj je tri godine slao ljubavna pisma. Da li je u ljubavi važnija čovekova namera ili njegova sudbina? Da li naša sreća ili nesreća zavise od naših izbora ili nam se događaju mimo nas? U potrazi za odgovorima na ova pitanja, ovaj roman dajesliku sučeljavanja porodičnog i života grada, gneva i bespomoćnosti žena unutar doma.

KNJIGE U KOJE SE ZALJUBLJUJEMO: "ČUDAN OSEĆAJ U MENI", Orhan Pamuk, prikaz

06.11.2015.

Orhan Pamuk ne tvori ovu priču kao u svom „Muzeju nevinosti“, gde je pripovest osnova za kasnije otvoren istoimeni muzej u Čukurdžumu, delu Istanbula u kojem se odvija radnja te knjige, već obrnutim redosledom. „Čudan osećaj u meni“ poniče brdovito iz davno postavljenih temelja sadašnjeg Istanbula, u dugom razdoblju od prvih značajnih migracija i pristizanja doseljenika sa sela u grad sredinom pedesetih, pa sve do ovih dana. U tim meandrima života tri generacije iskusan pisac koristi te useke da napiše ep. Detaljnije

Pošalji