crni vinil, bela tišina
rasprodato

CRNI VINIL, BELA TIŠINA

Zoran Ćirić
Knjiga Crni vinil, bela tišina je zbirka priča u kojoj Zoran Ćirić čitaoce podseća na lakoću življenja. U njoj su opisane razne avanture, od porodičnih melodrama, ljubavnih saga i rokenrol legendi, a Ćirić ih je napisao na jedinstven način i sa neospornim talentom.

Ćirić je Mohamed Ali srpske književnosti. Srpski jezik ne pamti takav rad nogu („Rad njegovih nogu je muzika vrele vode“, kaže Bukovski); ne pamti takve nesebične eskivaže (nikad na istu stranu), krošee „boli glava“, na kraju – toliko reči od kojih je svaka na svom mestu – kao aperkat! Za Ćirića, jezik je mesto pod suncem. A srpski jezik je Divlji zapad za pravoverne desperadose – odmetnike i otpadnike koji su se usudili da izađu na crtu, uz dijabolični blagoslov i nežno prokletstvo.

„Nema smrti bez pisanja“, kaže Magični. „Ako ćemo pošteno, smrti nema uopšte. Ne razlikujem je od tačke na kraju rečenice.“

Ova knjiga nudi svakojake avanture: porodične melodrame, rokenrol legende, ljubavničke sage, epske trilere... Posle čitanja Ćirićevih priča srce će vam opet biti tamo gde ste oduvek želeli da bude.

Pošalji