novo
čovek iz nehata

ČOVEK IZ NEHATA

Goran Gocić
Od dobitnika Ninove nagrade i nagrade „Miloš Crnjanski“ Gorana Gocića pred čitaoce stiže novi roman. „Čovek iz nehata“ je treća ispovest starog beogradskog cinika Gorana Gocića koji, u svojim lutanjima, uvek kreće iz Majčice Es (u romanu – piščevo ime za Srbiju). „’Čovek iz nehata’ je muški roman koji će čitati ženska publika. To je tranzicijska fantazmagorija u koju je utkana istorija moje porodice.“
Podelite:

Čovek iz nehata je priča o Beograđaninu koji uporno beži od sukoba sa ocem, od Majčice Es, a ponajviše od sebe. Mada raspet između zgražavanja i čežnje, ipak se svima neprekidno vraća. Na letu iz Njujorka ka očevoj samrtničkoj postelji upoznaje hroničnog nomada nalik sebi. Poslednja stanica tragikomične odiseje ova dva bića izbačena iz ravnoteže jeste Srbija na početku milenijuma.

Treći roman Gorana Gocića govori o sećanjima s kojima živimo i osećanjima od kojih umiremo, o američkim gazdama i ruskim bludnicama. Baš na jubilej sedam vekova Božanstvene komedije, u Čoveku iz nehata zatičemo paket aranžman kroz pakao, čistilište i raj tranzicije, koja nikako da se okonča.Stilski briljantan ali nezavršen dijalog sa ocem i otadžbinom istovremeno je mudra i apsurdna, putena i pronicljiva, zabavna i potresna, ukratko najbolja Gocićeva knjiga.

Pošalji