novo
cilkin put

CILKIN PUT

Heder Moris
"Cilkin put" zasnovan je na potresnoj istinitoj priči o lepoti, opstanku, moći i ljubavi. Heder Moris nam ovaj put predstavlja priču o ženi koja poseduje veliku odlučnost i neizmernu hrabrost, koja joj daje volju da preživi čak i kad je svaka nada već izgubljena. Svakodnevno se suočavajući sa smrću i užasom, ova junakinja spoznaje da ipak u njenom srcu ima mesta za ljubav. Njena izdržljivost i volja za preživljavanjem bude veliko poštovanje.
Podelite:

Od autorke bestselera Tetovažer iz Aušvica
Zasnovano na potresnoj istinitoj priči o ljubavi i opstanku
Lepota ju je spasla – i osudila.
Cilka je imala svega šesnaest godina kad je 1942. odvedena u koncentracioni logor Aušvic-Birkenau, gde je komandant odmah primetio njenu lepotu. Zbog toga će biti prisilno odvojena od ostalih zatvorenica, i ubrzo shvatiti da moć, čak i nerado prihvaćena, znači opstanak.

Završetak rata i oslobađanje logora Cilki neće doneti slobodu već optužbu za kolaboraciju jer je spavala s neprijateljem i osudu na zatočeništvo u sibirskom logoru. Ali da li je zaista imala izbora? I gde su granice morala za Cilku, koja je odvedena u Aušvic kad je još bila dete?U Sibiru se Cilka suočava i sa novim i sa starim, jezivim izazovima uključujući i neželjenu pažnju stražara. Ali kad upozna ljubaznu lekarku, Cilka dospeva pod njeno okrilje i počinje da neguje bolesne logoraše trudeći se da im pomogne u surovim uslovima.Svakodnevno se suočavajući sa smrću i užasom, Cilka u sebi otkriva snagu kakvu nije ni znala da poseduje. A kad počne da s oklevanjem gradi veze i odnose u toj surovoj novoj stvarnosti, Cilka shvata da, uprkos svemu što joj se dogodilo, u njenom srcu ima mesta za ljubav.Od deteta do žene, od žene do isceliteljke, Cilkin put rasvetljava izdržljivost ljudskog duha i našu volju da preživimo.„Nikad nisam sreo hrabriju osobu od Cilke.“ Lali Sokolov, tetovažer iz Aušvica„Cilkina neizmerna hrabrost i odlučnost da preživi čak i kad je svaka nada već izgubljena bude veliko poštovanje. Potresna priča koju ćete dugo pamtiti.“ Sunday Express„Izuzetna priča o snazi da se prevaziđu nezamislive teškoće.“ Woman’s Weekly

Pošalji