četvrta ljubav

ČETVRTA LJUBAV

Simo Purgić
Roman Četvrta ljubav, autora Sime Purgića, je ispripovedan tako da i čitaču, pa i ocenjivaču teksta, malo-malo pa ovlaži oči… Ovaj odličan roman trebalo bi svakako da pročita izbegli narod iz srpskih krajina, direktni svedok ratne prošlosti, kao i njihovi potomci.

„Zašilji olovku i sve zapiši – zapovedila mi je savest, upregnuta u pamćenje… I – evo, zapisah! Ne znam da li će nekom izbirljivom čitaocu ući u glavu da sam to ja, i da su to zaista moja sećanja. Ako neko i posumnja u verodostojnost ovoga što je napisano i pomisli da sam sve izmislio, možda i prepisao od nekog ko je imao istovetnu sudbinu – molim izbirljivog čitaoca da mi poveruje – ovo je meni pomoglo da saznam ko sam; kako sam odrastao, kuda sam lutao, s kim sam se družio, koga
voleo, koga prezirao, ko me je izneverio i ojadio, a ko usrećio.“ – Autor

„Simo Purgić, prvom rečenicom u prološkom tekstu odličnog romana Četvrta ljubav, zaziva Izbirljivog čitaoca… Takozvani ja-lik je Mane, Manojlo Latasović, siroče Drugog svetskog rata, kog je sudbina rikošetirala iz Srpčeta, kao kroz rođačku paradigmu Mihajla Latasa, u Jugoslovena mnogobošca…

Roman je ispripovedan tako da i čitaču, pa i ocenjivaču teksta, malo-malo pa ovlaži oči…

Ovaj odličan roman trebalo bi svakako da pročita izbegli narod iz srpskih krajina, direktni svedok ratne prošlosti, kao i njihovi potomci.

Nažalost – ovakove romane Srbi nose u svojim genima.“ – Nedeljko Babić

Pošalji

ČETVRTA LJUBAV

Sladjana
★★★★★
02.08.2023.
Knjiga je suviše lična i ima pogrešnih istorijiskih činjenica unetih verovatno iz razloga kojih je pisac otisao iz Jugoslavije. Pokusaj da se bude zanimljiv, knjiga daje utisak da pisac piše ono što bi on želo da se desilo da sve sve unapred znalo .... memi lično ništa..