četiri vetra

ČETIRI VETRA

Kristin Hana
"Četiri vetra" Kristin Hane vodi nas u Teksas 1934. godine, u vreme Velike depresije i suše koja uništava Velike ravnice. U ovom romanu, Hana donosi neizbrisiv portret Amerike kroz oči nesalomive žene, Else Martineli, koja se suočava s teškim izborom: ostati i boriti se za voljenu zemlju ili krenuti na Zapad, u Kaliforniju, u potrazi za boljim životom. "Četiri vetra" istražuje teme ljubavi, hrabrosti i požrtvovanja u doba punom neizvesnosti i opasnosti, obeležavajući čitavu jednu generaciju.

Teška vremena ne traju večno.
Ljubav traje.
Teksas, 1934. Milioni ljudi su ostali bez posla, a suše uništile Velike ravnice. Poljoprivrednici se bore za svoju zemlju i opstanak jer usevi propadaju, izvori presušuju, a prašina preti da ih sve zatrpa. Jedan od najmračnijih perioda Velike depresije, era Prljavih tridesetih, stiže s neočekivanom žestinom.
U ovom dobu punom neizvesnosti i opasnosti Elsa Martineli – poput mnogih svojih suseda – mora da napravi težak izbor: da se bori za zemlju koju voli ili da pođe na Zapad, u Kaliforniju, u potrazi za boljim životom. Četiri vetra je neizbrisiv portret Amerike i američkog sna viđen očima nesalomive žene čija će hrabrost i požrtvovanje obeležiti čitavu jednu generaciju.

Pošalji