četiri strane srca

ČETIRI STRANE SRCA

Fransoaz Sagan
Četiri strane srca je poslednje i prvi put objavljeno delo autorke Fransoaz Sagan, poznate po kultnom romanu Dobar dan, tugo. Posle teške saobraćajne nesreće Ludovik je jedva ostao živ i uspeo sasvim da se oporavi, što za njegovu mladu ženu i nije bila neka sreća. Jednoga dana, čuvši svađu ovog mladog bračnog para, Ludvigov otac odlučuje da se umeša. Jedno vreme se čini da sve ide kako je isplanirao, ali tada se pojavljuje suprugina šarmantna majka, a sa njenim dolaskom se menja mnogo toga.

Autorka kultnog romana Dobar dan, tugo
Poslednji, dosad neobjavljeni roman „malog šarmantnog monstruma“
Teška saobraćajna nesreća umalo je koštala života Ludovika Kresona. Ali je preživeo, i ne samo to: nakon nekog vremena potpuno se oporavio. Na veliku žalost njegove mlade supruge Mari-Lor, kojoj se dopala uloga bogate udovice. Pa ona je već izabrala muziku za sahranu. Jednog dana Ludovikov otac Anri čuje svađu mladog bračnog para, i zabrinut za sina i njegovo samopoštovanje, odlučuje da se umeša. Čini se da njegov plan uspeva, sve dok se iznenada ne pojavi Fani, šarmantna majka ćudljive Mari-Lor, koja će pokrenuti velike događaje u njihovoj maloj vili.

Četiri strane srca je poslednji roman Fransoaz Sagan. Suptilan, slobodan, prožet njenim izuzetnim majstorstvom, ispunjen strašću, osećanjima. Sve je u romanu skladno – inteligencija, komičnost, otmenost koje joj dopuštaju da prenosi dramatične događaje tako živo i koncizno. U ovom bezvremenom, nedovršenom delu, sirovom i neodoljivom, nalazimo istu čaroliju kao u njenom kultnom romanu Dobar dan, tugo.„Velika Fransoaz Sagan!“ Le Parisien„Književni zemljotres!“ France Inter„S velikim zadovoljstvom se ponovo susrećemo sa hladnom i sarkastičnom prozom Fransoaz Sagan.“ Ouest-France„Divno, neočekivano blago.“ Télé 7 jours„I dalje nas šarmira njen otmen i boemski univerzum.“ L’Express

Pošalji