četiri muze

ČETIRI MUZE

Sofi Hejdok
"Četiri muze" Sofi Hejdok vodi nas u Beč, tokom XX veka, kada je važio za grad raskoši, ekstravagancije i umetničkogg života. Takođe, upoznaćete se sa četiri žene koje su promenile rotokove života mnogih svetski poznatih stvaralaca, od Egona Šilea, do Gustava Klimta.

ČETIRI MUZE.
ČETIRI NEISPRIČANE PRIČE.

Beč, u osvit XX veka. Grad raskoši, ekstravagancije, u kojem cveta društveni i umetnički život. Mesto na kojem se rađaju nove, revolucionarne ideje, dok društvena elita odlazi na glamurozne balove u gradskim palatama. Sve oči uprte su u Gustava Klimta, jer on postavlja trendove u umetnosti – dok se ne pojavi njegov štićenik, skandalozni Egon Šile. Svaka od četiri žene oko njega imaće svoju priču da ispriča.

ADELA
Iz porodice bogatih buržoaskih industrijalaca, strastvena, tvrdoglava, buni se protiv ograničenja svoje klase i žudi za slobodom.

GERTRUDA
Sestra kontroverznog umetnika Egona Šilea, plahovita, posesivna, mašta o uzbudljivom životu daleko od kuće.VALI Model renomiranog Gustava Klimta, odlučna, nezavisna, ponosna, izvukla se iz siromaštva i hrabro kroji svoju sudbinu. EDITA Adelina tiha, konvencionalna i odana mlađa sestra, stalno u njenoj senci, još ne zna kakva bi žena mogla da postane. Četiri plamena, četiri divlja, vatrena srca koja žele da ih svet upozna. Svaka od njih postaće muza harizmatičnog Šilea. Ali Evropa je na ivici rata, a jedan čin izdaje promeniće sve: kao što ima moć da hipnotiše, plamen može i da uništi sve na svom putu…

Pošalji