čelični alhemičar 2

ČELIČNI ALHEMIČAR 2

Hiromu Arakava
Edvard i Alfons Elrik prekršili su najvažniji zakon alhemije i za to su platili surov danak. Da bi ispravili grešku, kreću u epsku pustolovinu širom Amestrisa, militarističke države u kojoj je alhemija deo svakodnevice. Jedino što im uliva nadu jeste legenda o kamenu mudrosti. Pred vama je drugi deo Čeličnog alhemičara, sjajnog Hiromu Arakave.

Edvard i Alfons Elrik prekršili su najvažniji zakon alhemije i za to su platili surov danak. Da bi ispravili grešku, kreću u epsku pustolovinu širom Amestrisa, militarističke države u kojoj je alhemija deo svakodnevice. Jedino što im uliva nadu jeste legenda o kamenu mudrosti. Međutim, put do njega popločan je opasnostima koje sežu duboko u prošlost.
Potraga za kamenom mudrosti dovela je Eda i Ala u Istočni Grad, gde će pokušati da saznaju više o transmutaciji živih bića od Šoa Takera – Alhemičara tkanja života. Međutim, širom zemlje dešavaju se serijska ubistva državnih alhemičara, a počinilac je Edu za petama.
Višestruko nagrađivana manga Čelični Alhemičar Hiromu Arakave stekla je kultni status među čitaocima, najviše zbog obilja upečatljivih likova i jedinstvenog sveta u kojem se odigrava. Ova briljantna priča smatra se remek-delom japanskog stripa i jedna je od najprodavanijih manga svih vremena.

Pošalji