makart
časopis odiseja br 3
300 rsd
- +

ČASOPIS ODISEJA BR.3

grupa autora
Treća Odiseja bavi se mitovima. Istraživali smo klimatski skepticizam u regionu, sa posebnim fokusom na Srbiju i sprege medija i pseudonaučnih teorija, ali i uronuli u dugu istoriju pogubnih praksi ženskog ulepšavanja.
Podelite:

Treća Odiseja bavi se mitovima. Istraživali smo klimatski skepticizam u regionu, sa posebnim fokusom na Srbiju i sprege medija i pseudonaučnih teorija, ali i uronuli u dugu istoriju pogubnih praksi ženskog ulepšavanja. Pokušali smo da odgonetnemo prirodu savremenih mitova zvanih teorije zavere i da odgovorimo na pitanje – zašto je kosovski mit takav kakav je? Gde je nastao? Ispostaviće se da je carstvo nebesko vekovima starije od Miloša Obilića.

Teško je boriti se sa mitovima koji su toliko ustaljeni da su postali potporni stubovi čitavog jednog društva, ali smo svejedno probali: od navodnog bogatstva srpskih voda i zaštićenih prirodnih staništa, do sletanja na Mesec, pa čak i nezgodnog nasleđa Nikole Tesle.

Za izgled Odiseje zaslužna je nagrađivana art direktorka Milena Savić, a naslovna strana je delo Nemanje Jehličke, sada senior dizajnera u kompaniji Nike u Portlandu, SAD, i Vladimira Stevanovića, 3D ilustratora i vizuelnog umetnika iz Valjeva.

Pošalji