časopis odiseja br 5

ČASOPIS ODISEJA BR. 5

U novom broju pišemo o promenama – ne samo o onim vidljivim, političkim, već i o skrivenim, nejasnim, istorijskim. Pročitajte:

  • Istraživanje savremenih teorija zavera, čije se poreklo ne nalazi ni na kakvom obodu ljudskog znanja, već u samom srcu zapadnog liberalnog poretka
  • Reportažu o budućem rudniku litijuma u dolini reke Jadar, i opasnostima saradnje sa gigantom kao što je Rio Tinto
  • Istoriju kompanije De Beers koja je, uz pomoć monopola i marketinga, stvorila savremeno tržište dijamanata
  • Analizu najvećih grešaka koje se prave u urbanizmu i zamišljanju budućnosti gradova

Zašto je prošlogodišnji Nobelovac Rodžer Penrouz svojevrsni jeretik? Koje su nove „normalne“ zemlje u vreme kovida 19? Kako oceniti rad Fonda za nauku kada još uvek nema smislene reforme nauke u Srbiji? Šta nam zapravo govore podaci o nezaposlenosti?

U novom broju su, prvi put u Odiseji, sve tematske tekstove ilustrovali neki od najtalentovanijih vizuelnih radnika u regionu. Kao i do sada, Odiseju možete pronaći na kioscima širom zemlje, u odabranim knjižarama, kao i onlajn. Ukoliko niste sigurni gde biste kupili novi broj, bacite pogled na naš vodič za kupovinu.

Časopis Odiseja - časopis o nauci u društvu

02.02.2022.

Časopis Odiseja je namenjen, pre svega, svima kojima su tipični medijski sadržaji dosadili - onima koji traže nešto više i originalnije, i svima koji vole da čitaju, ne samo radi informaisanja nego i radi uživanja. Detaljnije

Pošalji