Dostava SAMO 99 din. Besplatna dostava za kupovinu preko 1999 din
časopis odiseja br 2
300 rsd
- +

ČASOPIS ODISEJA BR. 2

grupa autora
novo
Podelite:

 

Šta čini jedan događaj? Da bismo to razumeli, a u nedostatku neposrednog iskustva, potrebna nam je priča koja je istovremeno i razumljiva i podrobna; priča koja povezuje intimu našeg gledišta sa dalekim horizontom prilika u kojima se nešto odigralo. To je Odiseja, nezavisni časopis o nauci u društvu.

U novom broju, Odiseja se okreće društvenim razlikama: od nejednakosti, nečega po čemu se Srbija nažalost nalazi u samom vrhu Evrope, preko analize deset godina inkluzivnog obrazovanja dece sa autizmom u Srbiji, do istraživanja mitova o genijima i kreativnom stvaralaštvu, homoseksualnosti u srpskim srednjovekovnim crkvenim spisima, i etnografije kroz šest ličnih priča iz života Roma u Srbiji. Pratili smo aktuelnosti iz zemlje i sveta, razgovarali sa istraživačima, čitali zanimljiva non-fiction izdanja dostupna na našem tržištu, ali i uveli dve nove rubrike.

Za izgled Odiseje još jednom je zaslužna nagrađivana art direktorka Milena Savić, a naslovnu stranu je ilustrovao Adam Ejveri, britanski autor koji je ilustrovao neke od najznačajnijih svetskih publikacija kao što su New York Times i Guardian