c porgramiranje za raspberry pi

C PORGRAMIRANJE ZA RASPBERRY PI

Dogan Ibrahim
Raspberry Pi se tradicionalno programira pomoću Pythona. Iako je ovo vrlo moćan jezik, mnogi programeri ga možda ne poznaju. S druge strane, C je možda najčešće korišćeni programski jezik i svi ugrađeni mikrokontroleri se mogu programirati pomoću njega.

C jezik se uči na većini tehničkih univerziteta i skoro svi studenti inženjerstva su upoznati sa njegovom upotrebom u svojim projektima. U ovoj knjizi se govori o korišćenju Raspberry Pi-a sa C jezikom za razvoj niza projekata zasnovanih na hardveru. Koriste se dve najpopularnije C biblioteke, wiringPi i pigpio.

Knjiga započinje uvodom u C jezik, a većini učenika i novajlija ovo će poglavlje biti neprocenjivo. U knjizi su navedeni mnogi projekti, uključujući upotrebu Wi-Fi mreže i Bluetooth-a za uspostavljanje komunikacije sa pametnim telefonima.

Uključeni su mnogi projekti zasnovani na senzorima i hardveru. I biblioteke wiringPi i pigpio koriste se u svim projektima. Kompletni listinzi programa su dati sa potpunim objašnjenjima. Svi projekti su u potpunosti testirani i funkcionišu. 
Pošalji