buđenje vampirski dnevnici 1

BUĐENJE - VAMPIRSKI DNEVNICI 1

L. Dž. Smit

Elena Gilbert je najpopularnija devojka u školi Robert E. Li. S početkom nove školske godine, u Felovu Crkvu stiže tajanstveni stranac Stefan Salvatore. Privlačan, tajanstven i ravnodušan prema Eleninoj lepoti, pobudiće znatiželju čitavog grada. Njegov dolazak pokreće zamajac čudnovatih i jezivih događaja. Rešena da osvoji Stefanovu ljubav, Elena otkriva strašnu tajnu.

U doba renesanse, u Firenci, Stefan je vodio svoj ljudski život. Ljubav prema lepoj Ketrin, očiju boje lazurnog kamena, učinila ga je vampirom. No, Ketrin je zavoleo i njegov stariji brat Dejmon. Suparništvo Stefana i Dejmona nastaviće da tinja vekovima. Prepoznavši Ketrin u Eleni, dvojica braće ponovo izlaze na dvoboj jedan drugom.

Buđenje je priča o ljubavnom trouglu i zavodljivosti zla. Rastrzana između ljubavi i fatalne privlačnosti, Elena otkriva novi svet – svet nadljudske lepote, moći i prokletstva. Stupivši u njega, Elena će saznati da li se ljudska ljubav može suprotstaviti silama tame.

Serijal Vampirski dnevnici prvi je tinejdžerski serijal o vampirima. Prva knjiga je objavljena 1991, a serijal se i dalje nastavlja. Samo u Severnoj Americi prodato je više od tri miliona primeraka, a serijal je objavljen u čak trideset zemalja. Godine 2009. započelo je emitovanje istoimene popularne TV serije.

Pošalji