s one strane zavisnosti

S ONE STRANE ZAVISNOSTI

Džefri Fut, Keri Vilkensen, Nikol Kosanki
"Džefri Fut nas vodi 'S one strane zavisnosti' u ovom revolucionarnom vodiču za prevazilaženje problema zavisnosti i kompulzivnog ponašanja. Ova knjiga je oslonjena na četrdeset godina istraživanja i decenije kliničkog iskustva vodećih eksperata u progresivnom lečenju zavisnosti u SAD-u. Sa toplinom i optimizmom, 'S one strane zavisnosti' pruža najbolje praktične savete koje nauka trenutno može da ponudi. Autori predstavljaju inovativan sistem lečenja, uključujući CRAFT (Community Reinforcement Approach) metodu, koja ne samo da pomaže pojedincima sa problemom upotrebe supstanci, već i njihovim porodicama. Ova knjiga će imati ogroman uticaj na terapeute, naučnike, direktore, zakonodavce i porodice koji se suočavaju sa problemima zavisnosti."

Oslonjeni na četrdeset godina istraživanja i decenije kliničkog iskustva, najinovativniji lideri u progresivnom lečenju zavisnosti u SAD-u nude revolucionarni, naučno zasnovani vodič za pomoć u prevazilaženju problema zavisnosti i kompulzivnog ponašanja. U ovoj knjizi sabrani su najbolji praktični saveti koje nauka trenutno može da ponudi.
Zaodenuta toplinom i optimizmom, knjiga S one strane zavisnosti biće dragocena pomoć svima koji žele da se promene, ali i podsticaj onima koji nisu osvestili da im je pomoć potrebna. Inovativan i delotvoran sistem lečenja predočen u ovoj studiji, više ne podrazumeva samo rad sa pojedincem sa problemom upotrebe supstanci, već i sa njegovim okruženjem – porodicom i prijateljima.Čitalac će se upoznati sa CRAFT (Community Reinforcement Approach) metodom, posebno osmišeljnim da ohrabri i osposobi članove porodice da preuzmu kontrolu nad svojim životima i da, koristeći afirmativne i nekonfrontirajuc´e tehnike (kognitivno-bihejvioralne i motivacione pristupe) promene odnos prema korisniku supstance i tako stimulišu njegov oporavak. Ovaj metod ne upućuje članove porodice samo na iznalaženje efikasnih načina da svoju voljenu osobu dovedu na lečenje, vec´ im pomaže i da se sami osec´aju bolje – posebno je vidljivo smanjenje depresije, besa, anksioznosti i medicinskih problema. Klinička ispitivanja su pokazala da će od primene CRAFT metoda članovi porodice imati emotivnu korist, čak i ako njihova voljena osoba ne pristupi lečenju. Ova knjiga će imati ogroman uticaj na sve koji se bave problemima sa zavisnošću, počevši od terapeuta i naučnika, preko direktora, zakonodavaca i porodica.

Pošalji