božićna igračka

BOŽIĆNA IGRAČKA

Dž. K. Rouling
Jedan dečak I njegova igračka će promeniti baš sve...

Džek obožava svoju igračku iz detinjstva – Dodu Praseta. DP je oduvek bio tu uz njega, i u dobru i u zlu. Sve dok se jedne Badnje večeri nije desilo nešto užasno – DP se izgubio!

Ali Badnje veče je noć za čuda i izgubljene slučajeve, noć kada sve stvari mogu da ožive... pa čak i igračke. I tako Džek i Božićno Prase (DP-ova iritantna zamena) kreću na neverovatno putovanje kroz čarobnu Zemlju Izgubljenih. Uz pomoć Kutije za Užinu koja priča, hrabre Busole i krilate stvari po imenu Nada, oni idu da spasu Džekovog najboljeg druga od Gubitnika, strahotnog žderača igračaka...

Iz pera jednog od najboljih pripovedača na svetu dolazi nam ova topla i uzbudljiva avantura o ljubavi jednog dečaka prema njegovoj najdragocenijoj stvari i o tome kuda je sve spreman da ode ne bi li je pronašao. Uz divne ilustracije sjajnog umetnika Džima Filda, Božićna igračka će postati voljeni klasik za celu porodicu.
Pošalji

BOŽIĆNA IGRAČKA

Marija
★★★★★
24.06.2022.
Kao istinski zaljubljenik u knjige i stil Dž.K.Roling, iskreno sam se radovala njenoj novoj knjizi i najmanje što mogu reći je to da me nije razočarala. Nasuprot tome, podsetila me je na to koliko volim taj njen jednostavan književni jezik prepun dijaloga, na koji način se približi deci bez preteranog filozofiranja, pružajući im čistu magiju. Bajka iz koje se može mnogo naučiti. Avantura koja nas podseća koliko je porodica važna, koliko je bitno da u najranijem detinjstvu možemo da kontrolišemo ljutnju, bes i ljubomoru. Podseća nas da brižno čuvamo stvari i ljude oko sebe jer ih jednog dana možemo izgubiti. Isto tako nas podseća da su čuda moguća. Posebno u vreme Božića. Ovo je priča o hrabrom dečaku koji je spreman da učini sve za svoju voljenu igračku koja je bila uz njega i u dobru i u zlu. Ovo je divna uzbudljiva avantura neizvesnog kraja u kome dečak shvata koliko je teško biti nečija zamena i koliko moramo razumeti trud svih oko nas koji se trude da nadomeste prazninu koju osećamo zbog gubitka voljenih osoba. Upamtite, nikada nije sve izgubljeno. Vaše vrline su nešto što je najvednije, a što ne možete nikada izgubiti. Topla preporuka. Uživajte u ovoj čarobnoj božićnoj priči.