borbeni anđeo alita 8

BORBENI ANĐEO ALITA 8

Jukito Kiširo
Alita je jedinstvena. Ona je kiborg, sa mogućnošću da voli, bude požrtvovana i da se bori za čovečanstvo, mnogo više nego što to oni sami čine. Sjajna avantura, jedan od neprevaziđenih klasika u žanru naučne fantastike.

Borbeni anđeo Alita klasik je u žanru naučne fantastike. Jukito Kiširo je stvorio epopeju u kojoj dovodi u pitanje poimanje ljudskosti. Alita je kiborg koji je sposoban da voli, da se bori i žrtvuje za čovečanstvo više nego oni koji su rođeni kao ljudska bića.
Denova revolucija protiv Zalema je na vrhuncu. Alita i Haos su korak bliže doktoru Novi i Idu. Zalem neće mirno čekati da padne, on krije još koji adut u rukavu.
U 26. veku Smetlište je mesto u kome svi žive u senci i od otpadaka veličanstvenog lebdećeg Zalema. Ido Daisuke popravlja oštećenog kiborga kome daje ime Alita i postaje mu poput oca. Međutim, kada se otkrije da je Alita majstor zaboravljene borilačke veštine pancerkunsta, postaje jasno da se ispod njene nežne spoljašnjosti krije smrtonosna mašina nastala tokom rata sa kolonijama na Marsu.

Pošalji